Novi napredak Damira Džumhura
Foto: EPA

Od ponedjeljka na 79. mjestu

Novi napredak Damira Džumhura

Midhat Šljivak

Damir Džumhur se danas oprostio od nastupa na ATP turniru u Bukureštu.

Na iznenađenje svih Italijan Marco Cecchinato je savladao bh. tenisera u drugom kolu ovog turnira, ali usprkos ispadanju Džumhur će od ponedjeljka ponovo napredovati na ATP listi.

Naš najbolji teniser je trenutno na 82. mjestu, a s rezultatima iz Bukurešta će napredovati tri pozicije i biće 79. igrač svijeta.

Današnjim porazom Damir je propustio šansu za dodatnim napretkom, te će mu za sada 77. mjesto oktobra 2015. godine biti najbolje u dosadašnjoj karijeru.

S obzirom da se vidi veliki napredak u igri našeg tenisera, do kraja godine bismo ga mogli očekivati među 50 najboljih u svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi