Novi poraz naše Fed Cup selekcije

Egipat bolji 2:1

Novi poraz naše Fed Cup selekcije

FED Cup reprezentacija BiH je upisala i drugi poraz na turniru II grupe EA Zone u Tallinu. Nakon Estonije, bolja od naše bila je selekcija Egipta 1:2.

Sandra Samir je osvojila prvi bod za Egipat, u dva seta sa 6-3, 6-3 je savladala Anitu Husarić. Bod koji je vratio našu selekciju u igru izborila je Jasmina Tinjić. Jasmina je bolje rangiranu Olu Abou Zekry nadigrala u tri seta 6-4, 1-6, 6-1, pa je odluka pala u igri parova. U tom meču je par Samir - Abou Zekry sa 6-4, 6-4 bio bolji od našeg Husarić - Simić.

Nakon ovog poraza postalo je jasno da će naše teniserke razigravati za opstanak u II grupi, realno je očekivati da će za protivnice imati Irsku ili poraženog iz meča Luksemburg - Finska. Prije toga u trećem susretu grupe A, naše teniserke moraju odigrati meč protiv neporažene Južne Afrike.

FED CUP EA Zona grupa II:
BiH - Egipat 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti