Novi "okršaj" Serene Williams i Jelene Janković

Na WTA turniru u Dubaiju

Novi "okršaj" Serene Williams i Jelene Janković

Netrpeljivost između sestara Williams i srbijanske teniserke Jelene Janković već odavno je poznata, a na turniru u Dubaiju otvorena je nova stranica u lošim relacijama.

Antagonizam je krenuo još prošle godine na WTA turniru u Charlestonu, a čini se kako Serena baš protiv Jelene Janković pokušava biti provokativna i izazivati očigledno lako zapaljivu Janković.

U četvrtak na WTA turniru u Dubaiju Serena je s laganih 6:2, 6:2, savladala Jankovićevu, ali sama pobjeda kao da joj nije bila dovoljna pa je pred kraj meča odlučila dodatno podići pritisak svojoj protivnici. 

Na primanju servisa je stala i odlučila se zakašljati što je bilo dovoljno da Janković izgubi kontrolu. Inače, Janković konstantno ima primjedbu na Sereninu sporost u meču, pogotovo pri serviranju.

"Samo daj, uzmi vremena Serena koliko god hoćeš", rekla je Janković i počela šetati po terenu.

I Serena je brzo uzvratila riječima "Hoćeš li ovo ponoviti Jelena?".

I tako su tada malo međusobno pričale, pa i poslije meča, u međuvremenu je Janković imala i razgovor sa sudijom, ali se sve i relativno brzo umirilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.