Novi skandal u Španiji: Dva tenisera osumnjičena za namještanje mečeva
Carlos Aranda je spomenuo imena Marca i Feliciana Lopeza

Sve je vezano za nedavni skandal oko namještanja u španskoj Primeri

Novi skandal u Španiji: Dva tenisera osumnjičena za namještanje mečeva

S. Pašalić

Španski mediji danas prenose informaciju da su Feliciano Lopez i Marc Lopez osumnjičeni da su učestvovali u namještanju mečeva.

AS piše da su dvojica tenisera namjestili meč parova na Wimbledonu 2017. godine.

Feliciano i Marc Lopez su bili postavljeni kao 11. nositelji, a izgubili su sa 3:6, 7:6, 6:2, 6:4 od Australaca John-Patricka Smitha i Matta Reida u prvom kolu prije dvije godine.

Samo dan prije toga Feliciano Lopez je predao svoj meč u pojedinačnoj konkurenciji Francuzu Adrianu Mannarinu pri vodstvu 2:1 u setovima i 4:3 u četvrtom setu.

Sve je ovo vezano za skandal koji je nedavno potresao Španiju u kojem su učestvovali bivši nogometaš Carlos Aranda i bivša zvijezda Real Madrida i Leedsa Raul Bravo.

Aranda je navodno na ispitivanju policiji rekao kako je imao informacije o namještanju i u drugim sportovima, a spomenuo je imena Marca i Feliciana Lopeza.

Prema policijskim izvještajima, Aranda je izjavio kako je znao da će dvojica tenisera izgubiti te je savjetovao svom prijatelju da se kladi na ovaj meč, a zauzvrat je tražio 50 posto zarade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi