Novi sramni potez Bernarda Tomića

Neugodno iznenadio

Novi sramni potez Bernarda Tomića

Australijski teniser Bernard Tomić ponovo se našao u centru pažnje javnosti.

On je sinoć predao meč Donaldu Youngu na turniru u Acapulcu, nakon što je izgubio taj-brejk prvog seta rezultatom 7:5.

Kao razlog svog povlačenje naveo je iscprljenost usljed velike vrućine, a interesantno je da je u tom trenutku bilo 27 stepeni Celzijusa.

Ipak, Tomić je samo nekoliko sati kasnije odigrao dubl meč i tako izazvao gomilu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Ovo nije bio prvi put da je Tomić neugodno iznenadio tenisku javnost. Prošle sedmice Australijanac hrvatskog porijekla je 'poklonio' pobjedu Steveu Darcisu nakon vodstva u setovima, a svjetski mediji su ga tom prilikom otvoreno kritikovali tvrdeći da je namjerno izgubio meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi