Obavljen žrijeb parova za meč Zimbabwe – BiH

Davis Cup

Obavljen žrijeb parova za meč Zimbabwe – BiH

U Harareu je danas obavljen žrijeb parova za susret teniskih reprezentacija Zimbabwea i BiH koje se sastaju u okviru 1.kola II grupe E/A zone Davis Cupa. 

Raspored mečeva na terenima Harare Sports Cluba:

Petak 6. mart (10:00)
Takany Garanganga - Mirza Bašić
Benjamin Lock - Damir Džumhur 

Subota 7. mart (11:00)
Wayne Black/ Mark Fynn - Mirza Bašić/Tomislav Brkić

Nedjelja 8. mart (10:00)
Takany Garanganga - Damir Džumhur
Benjamin Lock - Mirza Bašić

Amer Delić, selektor reprezentacije BiH, rekao je da se nada da ćemo već u petak imati rezultat 2:0 koji će nam omogućiti da mirnije uđemo u nastavak takmičenja. 

Zanimljivo je da je Martin Dzuwa, selektor domaćih, novinarima u Harareu dao identičnu izjavu. I on se, naime, nada da će njegov tim već prvi dan 

imati dva boda iako je napomenuo da je BiH favorit susreta. 

U slučaju pobjede u Zimbabweu, reprezentacija BiH će se u julu u 2. kolu Davis Cupa sastati sa boljim iz susreta Mađarska - Moldavija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije