Očajno izdanje Džumhura i poraz na startu turnira u Cincinnatiju

Micha Zverev bio bolji u dva seta

Očajno izdanje Džumhura i poraz na startu turnira u Cincinnatiju

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački teniser Dasmir Džumhur poražen je na startu turnira u Cincinnatiju.

Naš najbolji teniser ne može da se pohvali dobrom formom u posljednje vrijeme, pa je tako nakon Toronta, rano završio nastup i u Cincinnatiju.

U prvom kolu turnira u SAD-u poražen je od Nijemca Miche Zvereva (44. ATP) sa 6:3, 6:4, mada je u nekim trenucima djelovalo da bi mogao da se vrati u igru unatoč lošem otvaranju meča.

Nijemac je lako došao do 3:0 na početku meča, a brejk iz drugog gema bio mu je dovoljan za vodstvo u setovima.

Nakon što je poprilično lako osvojio servis-gem na početku drugog seta, uspio je doći do brejka i povesti 2:0, ali već u narednom gemu Zverev uzvraća i brejkom stiže do smanjenja na 2:1, potom dolazi do izjednačenja.

U sedmom gemu Zverev koristi nervozu našeg tenisera i niz grešaka, pa stiže do brejka i na kraju pobjede. U narednom kolu Zvereva čeka peti nositelj na turniru, Bugarin Grigor Dimitrov.

ATP Cincinnati, 1. kolo:
Džumhur - Zverev 3:6, 4:6

Top Komentari

karlhajncbraco
Hoće li iko napisati Bošnjak pobijedio ili izgubio u nekom sportu? Bošnjaci kao da ne postoje.
2 13
hanson
slabo im gorivo hifa plus...eno i tuka sedmi zavrsi. otisle im dizne hahah
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi