Očekivano finale kod stonotenisera

U Dortmundu repriza Moskve

Očekivano finale kod stonotenisera

M. Maksimović

U konkurenciji stonotenisera dobili smo očekivano finale Njemačka - Kina.Finale koje smo imali i prije dvije godine u Moskvi.Njemačka je nakon Švedske, u polufinalu bila sigurna i protiv Japana.

Nada Japanu je vratio Seiya Kishikawa koji je u trećem meču dobio 3-1 Patricka Bauma, međutim stvari je na svoje mjesto postavio Timo Boll. On se lako obračunao sa Junom Mitzutanijem u tri seta.

 

Aktuelni svjetski prvaci, Kinezi su bili još ubjedljiviji protiv Republike Koreje.U tri meča su ispustili dva seta. Kinezi imaju velikih 17 naslova svjetskih prvaka. Od 1961.godine su osvojili tri zaredom u četiri godine, nakon čega su slavili u Nagoyi (1971.) odnosno u Calcutti (75') i Birminghamu (77'). Novu seriju su napravili od 1981.do 1987.godine sačetiri naslova. Od 1990.godine do danas su Kinezi uzeli sedam naslova, od 2001.godine su nedodirljivi.

 

Rezultati polufinala:

Njemačka - Japan 3:1

Kina - Republika Koreja 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.