Očekivano Serena i Victoria ne i Tsurenko

Četvrtfinale Brisbanea

Očekivano Serena i Victoria ne i Tsurenko

M. Maksimović

Za razliku od tenisera, teniserke su otišle korak dalje na turniru u Brisbaneu. Tamo su teniserke već stigle do polufinala.Među teniserkama koje su ostale u turniru, tu su prva i treća nositeljica, Victoria Azarenka i Serena Williams.

Victoria je bila brža u četvrtfinalu, njen meč protiv Kazahstanke Ksenije Pervak bio je ustvari lakši trening.Pervak je osvojila jedan gem. Serena Williams je takošer bila siguran protiv zemljakinje Sloane Stephens.Treća nositeljica je maksimalno koristila svoje break prilike, po jednu u svakom setu za pobjedu 6-4,6-3.Nažalost žrijeb je takav, pa će Azarenka i Serena međusobno igrati u polufinalu.

 

U drugom se sastaju Anastasia Pavlyuchenkova i Lesia Tsurenko. Pavlyuchenkova je do polufinala došla kroz dva tie breaka protiv Angelique Kerber. Nakon što su obe teniserke po dva puta gubile svoj servis u oba seta se igrao tie break.U oba je Kerber osvojila po tri poena. Lesia Tsurenko maksimalno koristi prazninu u žrijebu i sada je već u polufinalu. Među četiri se našla nakon što je sa 6-3,6-4 savladala Danielu Hantuchovu. 

 

Rezultati četvrtfinala:

Serena Williams (SAD, 3) - Sloane Stephens (SAD) 6-4, 6-3

Victoria Azarenka (Bje, 1) - Ksenija Pervak (Kaz) 6-1, 6-0

Anastasia Pavlyuchenkova (Rus) - Angelique Kerber (Nje, 4) 7-6(3), 7-6(3)

Lesia Tsurenko (Ukr) - Daniela Hantuchova (Slk) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.