Odesnik bolji od Baghdatisa
Eliminisan već na startu: Marcos Baghdatis

ATP turnir u Indianapolisu

Odesnik bolji od Baghdatisa

Na ATP turniru u Indianapolisu, koji igra za nagradni fond od 600.000 dolara odigrani su mečevi 1. kola.

Odigrano je nekoliko interesantnih duela, a jedan od najuzbudljivijih viđen je u duelu Waynea Odesnika i Marcosa Baghdatisa.

Amerikanac je bolje otvorio susret i sa 7:5 riješio je prvi set u svoju korist.

Kada je Kipranin, nekadašnji finalista Australian Opena u drugom dodao gas i slavio sa 6:1 činilo se kako će se meč odvijati u njegovom pravcu. Tako nije mislio Odesnik koji je u trećem setu napravio break dovoljan za 6:4 i drugo kolo.

Ernest Gulbis je do sada uvijek važio za neugodnog protivnika, ali se protiv Marca Gicquela nije naigrao. Šta više, Francuz je vrlo brzo riješio pitanje pobjednika slaviviši sa 6:2 i 6:3.

Dobro izdanje Amerikanaca na startu turnira zaokružio je Sam Querrey. Treći nosilac je sa laganih 6:3 i 6:4 nadigrao Francuza Arnauda Clementa.

Važniji rezultati, 1. kola
Marc Gicquel (Fra/7) - Ernests Gulbis (Lat) 6:2, 6:3, Denis Istomin (Uzb) - Kevin Kim (SAD) 2:6, 6:4, 6:4, Frank Dancevic (Kan) - Bobby Reynolds (SAD) 6:2, 7:6 (7/5), John Isner (SAD) - Josselin Ouanna (Fra) 6:1, 7:6 (8/6), Sam Querrey (SAD/3) - Arnaud Clement (Fra) 6:3, 6:4, Wayne Odesnik (SAD) - Marcos Baghdatis (Kip) 7:6 (7/5), 1:6, 6:4...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.