Odesnik napokon suspendovan
Wayne Odesnik ne može igrati do daljnjeg

ITF ipak odlučio kazniti Amerikanca

Odesnik napokon suspendovan

M. Maksimović

Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je zvanično suspendovala Amerikanca Waynea Odesnika koji je početkom godine u Australiji uhvačen na carini sa bočicama hormona rasta.

Wayne Odesnik je trenutačno 111.igrač na ATP listi, a u svojoj karijeri ima tek jedno finale Houstona iz prošle godine. Upravo je ove godine odesnik nastupio u Houstonu uz negodovanje večine tenisera koji su smatrali da je znatno ranije trebao biti suspendovan. I opet je Odesnik igrao odličmo, stigao je do polufinala. Do polufinala Houstona, igrao je tek jedno četvrtfinale i to u Brisbaneu kada je uhvačen sa šest miligrama hormona rasta. Prije nastupa u Australiju, Odesnik je kažnjen sa 7.000 dolara, a ITF nije potvrdio koliko će vremenski Amerikanac biti suspendovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije