Određen je termin Roland Garrosa, igrat će se pred publikom

Bernard Giudicelli potvrdio

Određen je termin Roland Garrosa, igrat će se pred publikom

A. Čaušević

Određen je termin Roland Garrosa nakon što je prvobitno najprestižniji turnir u Francuskoj prolongiran zbog pandemije koronavirusa. 

Roland Garros će se igrati od 20. septembra do 4. oktobra. Potvrdio je to predsjednik TS Francuske, Bernard Giudicelli.

Giudicelli je kazao kako je izbjegnut najgori scenarij, tj. odgađanje, te da se sada pravi plan kako organizovati turnir sa prisustvom publike.

"Izbjegli smo ono najgore, to je otkazivanje. Sada imamo kašnjenje od nekoliko mjeseci, ali spasili smo najveći turnir na šljaci, to je najvažnije. Sada idemo na drugi korak organizacije, odnosno dolazak publike. Neće biti pune tribine, ali neće biti ni prazne", kazao je Giudicelli.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Rafael Nadal, dok je u ženskoj konkurenciji prošle godine najbolj bila Ashleigh Barty.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti