Oglasila se pobjedica Roland Garrosa iz 2010. godine: Pobijedila sam rak!

Obradovala je svoje pratitelje

Oglasila se pobjedica Roland Garrosa iz 2010. godine: Pobijedila sam rak!

S. Grebović

Italijanska teniserka Francesca Schiavone više od godinu dana van teniskih terena je igrala utakmicu za život u kojoj je na kraju pobijedila.

Nekadašnja četvrta teniserka na WTA listi i osvajačica Roland Garrosa iz 2010. godine je na svom Twitter nalogu podijelila video zapis u kojem je svojim navijačima, ali i ostalim saopštile lijepe vijesti.

"Nakon sedam ili osam mjeseci tišine na društvenim mrežama moram podijeliti s vama ono što mi se dogodilo. Dijagonosticirali su mi rak, prošla sam kemoterapiju i tešku borbu u kojoj sam pobijedila. Sada opet dišem i opet sam spremna za akciju!", poručila je Talijanka.

Prije devet godina postala je prva Italijanka koja je uzela pehar na pješčanoj podlozi Grad Slama u Parizu. Karijeru je završila nakon prošlogodišnjeg izdanja US Opena s ukupno osam osvojenih turnira, a nakon toga okušala se u trenerskom poslu kada je bila u stručnom timu Caroline Wozniacki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi