On nema konkurenciju: Đoković osvojio 30. Masters u karijeri

U finalu savladao Nishikorija

On nema konkurenciju: Đoković osvojio 30. Masters u karijeri

Novak Đoković je večeras došao do još jedne titule u bogatoj karijeri nakon što je u finalu ATP Mastersa u Torontu savladao Keija Nishikorija sa 2:0.

Najbolji teniser svijeta je do pobjede došao bez većih problema. Za osvajanje prvog seta bile su mu potrebne samo 33 minute i jedan brejk, kojeg je napravio u šestom gemu kada je poveo sa 4:2. Đoković je u prvom setu slavio sa 6:3.

Drugi set donosi nešto bolju igru Nishikorija, pa je do samog finiša bilo neizvjesno. Ipak, srbijanski teniser u finišu dolazi do važnog, odlučujućeg brejka i vodstva od 6:5. U narednom gemu je bio siguran na svom servisu i iskoristio treću meč loptu za veliki trijumf.

Za Novaka Đokovića je ovo bio jubilarni 30. osvojeni turnir iz Masters serije, a ukupno 66. titula u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi