Oproštaj i povratak
Povratak na velika vrata: Jelena Dokić

Australian Open, 3. kolo

Oproštaj i povratak

Posljednji mečevi 3. kola u ženskoj konkurenciji na Australian Openu protekli su u oproštaju Ane Ivanović, prošlogodišnje finalistice koju je sa 2:1 nadigrala Ruskinja Alisa Kleybanova, te velikom povratku Jelene Dokić koja je nadigrala 11. nositeljicu Caroline Wozniacki iz Danske.

Ivanovićeva je daleko od prave forme i samo se čekalo da naiđe na igračicu koja joj može parirati. Upravo je Kleybanova iskoristila sve Anine slabosti i sa 7:5, 6:7 i 6:2 izborila je meč 4. kola protiv Jelene Dokić.

Šta reći za teniserku koja je prije nekoliko godina bila u Top-10 i koja zna šta znači vrhunski tenis, a koja je na ovogodišnjem Australian Openu krenula iz prvog kola kvalifikacija. Dokićeva je toliko gladna uspjeha da bi danas slavila i protiv jače igračice od Wozniacki. Blagi pad u njenoj igri Dankinja je iskoristila za osvajanje jednog seta, ali je to bilo sve što je mogla učiniti.
Nije nemoguće da Australijanka pređe i narednu prepreku jer je Kleybanova protivnica po mjeri, a onda će sve biti moguće.

Rezultati 3. kola
Kleybanova (Rus, 29) - Ivanović (Srb, 5) 7:5, 6:7(5), 6:2, Dokić (Aus) - Wozniacki (Dan, 11) 3:6, 6:1, 6:2.
 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.