Oproštaj Marije Šarapove
Dugo van terena: Marija Šarapova

Wimbledon

Oproštaj Marije Šarapove

Atraktivna Ruskinja Marija Šarapova postala je prvi favorit na ovogodišnjem Wimbledonu koji neće u završnu fazu takmičenja.

Gisela Dulko je u drugom kolu sa 6:2, 3:6, 6:4 po setovima bila bolja od ruske teniserke. Nekada prva teniserka svijeta ipak nije bila dovoljno spremna za nastup na Wimbledoneu nakon što je više mjeseci provela van terena zbog povrede ramena.

Argentinska teniserka Gisela Dulko iskoristila je probleme i fizičku nespremnost Šarapoved i zabilježila vjerovatno najveću pobjedu u dosadašnjem toku karijere.

Od Wimbledona se oprostila i Jie Zheng, koja je prošle godine bila jedno od najprijatnijih iznenađenja, doguravši do finala. Bolja od Kineskinje bila je slovačka teniserka Daniela Hantuchova sa 6:3 i 7:5.

Rezultati drugog kola, teniserke:
Razzano (Francuska, 26) - Craybas (SAD) 6:3, 6:0
Cibulkova (Slovačka, 14) - U. Radwanska (Poljska) 6:2, 6:4
Vesnina (Rusija) - Duševina (Rusija) 6:3, 6:4
Dulko (Argentina) - Šarapova (Rusija, 24) 6:2, 3:6, 6:4
Petrova (Rusija, 10) - Peer (Izrael) 6:3, 6:2
Hantuchova (Slovačka) - Jie Zheng (Kina, 16) 6:3, 7:5
Sugiyama (Japan) - Parra Santonja (Španija) 7:6(5), 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.