Oproštaj Novaka Đokovića
Nemoćan protiv Haasa: Novak Đoković

Wimbledon

Oproštaj Novaka Đokovića

Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Wimbledonu, nakon što je u četvrtfinalu poražen od Nijemca Tomia Haasa sa 3:1, po setovima 7:5, 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.

Njemački je teniser tako izborio polufinale, gdje ga čeka i prvi favoriti ovog izdanja All England Cluba Švajcarac Roger Federer, koji je danas u drugom četvrtfinalnom dvoboju bio bolji od hrvatskog tenisera Ive Karlovića.

Haas je dosta lakše od očekivanog savladao trenutno četvrtog tenisera svijeta, Srbijanca Novaka Đokovića. Prvi set Haas je prilično riješio u svoju korist sa 7:5. U drugom je slavio sa 7:6, a Nole je zaigrao kako zna samo u trećem setu kojeg je dobio sa 6:4. Međutim, srbijanski teniser nije mogao ništa protiv danas veoma raspoloženog Nijemca, koji je pobjedu zaokružio u četvrtom setu kojeg je dobio 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.