Oproštaj prvog nositelja
Prošao u polufinale: Sam Querrey

ATP turnir u Indianapolisu

Oproštaj prvog nositelja

Rus Dmitry Tursunov, prvi nosilac ATP turnira u Indianapolisu, eliminisan je u četvrtfinalu od Franka Dancevica.

Na ovaj način se Kanađanin osvetio Rusu za poraz u finalu Eastburna. Konačan rezultat glasio je 3:6, 7:6 (5) i 6:2.

Vrlo uzbudljiv meč su odigrala dva domaća predstavnika, John Isner i Wayne Odesnik. Slavio je Isner, 96.igrač svijeta koji je pogodio 27 as servisa za prvo polufinale sezone.

U polufinalu su i Sam Querrey koji je bio bolji od iskusnijeg Francuza Marca Gicquela (6:4, 7:5), te Robby Ginepri koji je zaustavio pohod domaćeg kvalifikanta Alexa Bogomolova Jr.

Četvrtfinale:
Dancevic (Kanada) - Tursunov (Rusija, 1) 3:6, 7:6 (5), 6:2, Querrey (SAD, 3) - Gicquel (Francuska, 7) 6:4, 7:5, Isner (SAD) - Odesnik (SAD) 7:5, 6:7 (2), 7:5, Ginepri (SAD) - Bogomolov Jr. (SAD) 7:5, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti