Organizatori US Opena ne štede novac: Imat ćemo najveći nagradni fond u historiji tenisa

Pobjednik će dobiti 3.85 miliona dolara

Organizatori US Opena ne štede novac: Imat ćemo najveći nagradni fond u historiji tenisa

Najbolji svjetski teniseri ovih dana misli okreću prema US Openu, a prije njega će odigrati nekoliko vrlo jakih turnira.

Ove godine teniseri će na US Openu imati motiv više da ostvare što bolji rezultat obzirom da će nagradni fond biti veći nego ikada.

Organizatori turnira su se potrudili da nagradni fond dignu za dodatna četiri miliona američkih dolara i on će ukupno iznositi 57 miliona zelenih novčanica.

To će biti najveći nagradni fond u historiji tenisa kojim je US Open itekako 'prešišao' ostale Grand Slam turnire. Primjera radi, nagradni fond na Wimbledonu iznosio je 49.5 miliona dolara, na Roland Garrosu 48.16, a na Australian Openu 44.64 miliona dolara.

Pobjednik ovogodišnjeg US Opena dobit će nevjerovatnih 3.85 miliona dolara, a primjera radi Đoković je za osvojeni Wimbledon dobio skoro milion manje.

Samo nastup u prvom kolu posljednjeg Grand Slama sezone donosi čak 58.000 dolara, ulazak u polufinale 960.000, a ulazak u veliko finale čak 1.9 miliona dolara.

Naslov prvaka u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj Naomi Osaka.

US Open počinje 26. augusta i trajat će sve do 8. septembra.

Promo

Top Komentari

Austinpowers
Lets go roger
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi