Osaka "isprašila" Tsurenko za polufinale US Opena

Japanka dopustila protivnici samo dva gema

Osaka "isprašila" Tsurenko za polufinale US Opena

Naomi Osaka je pobjedom nad Ukrajinkom Lesijom Tsurenko izborila plasman u polufinale US Opena. Teniserka iz Japana je pružila fantastičnu partiju i za 59 minuta savladala Tsurenko rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:1.

Ukrajinska teniserka gotovo da nije pružila nikakav otpor danas izuzetno raspoloženoj Osaki, koja je sa lakoćom rješavala gem po gem u svoju korist.

Uspjela je Osaka napraviti brejk već na startu meča, pa je povela 2:0 u prvom setu, a zatim branila svoj servis sve do novog brejka u šestom gemu za vodstvo od 5:1. Nakon toga je lagano odservirala za 1:0 u setovima.

Većeg otpora od Tsurenko nije bilo ni u drugom setu, a Osaka je zahvaljujući brejkovima u prvom, trećem i sedmom gemu lagano riješila drugi set i meč u svoju korist.

Naomi Osaka je tako izborila prvo polufinale jednog Grand Slam turnira u svojoj karijeru, a za finale će se boriti sa boljom iz duela Suarez Navarro - Keys.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi