Ostale Kineskinje i braniteljice naslova

Očekivano ''azijsko'' finale

Ostale Kineskinje i braniteljice naslova

M. Maksimović

U finalu svjetskog prvenstva igrat stonoteniserke Kine i Singapura.Kina je u polufinalu pobjedila Hong Kong 3:1, dok je Singapur slavio tijesno protiv Republike Koreje 3:2

Braniteljice naslova su opet bile u neugodnoj situaciji.Koreja je imala vodstvo 1:2, a Tianwei Feng je morala spašavati situaciju. Uspjela je, u četiri seta protiv Ha Jung Seok. U petom odlučujućem meču Kyung Ah Kim je imala 2:1 u setovima protiv Wang, ali nije izdržala. U četvrtom je stala na šest, u petom na devet osvojenih poena.

 

 Kineskinje nisu imale takvih problema. Treći bod za konačnih 3:1 protiv Hong Konga je izborila Xiaoxia Li. Ona je se lako obračunala sa Huajun Jiang u tri seta.

 

Rezultati polufinala:

Singapur - Republika Koreja 3:2

Kina - Hong Kong 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.