Ostali samo Ferrer i Verdasco
Ferrer je imao najmanje posla u 3.kolu

Španci nisu izdražali na domaćem terenu

Ostali samo Ferrer i Verdasco

M. Maksimović

Dominacija domaćih tenisera dobrim dijelom je prekinuta već u trećem kolu ATP turnira u Barceloni. Od osam igrača samo su Fernando Verdasco i David Ferrer izborili četvrtfinale, dok su svoj nastup u singlu pozavršavali Nicolas Almagro, Juan Carlos Ferrero, Feliziano Lopez, Garcia Lopez, Ramos-Vinolas te Ivan Navarro.

Svakako da najveće iznenađenje predstavlja poraz Juana Carlosa Ferrera koji je u Barcelonu stigao sa omjerom 18-2 na zemlji. Ferrera je potpuno neočekivano eliminisao Thiemo de Bakker u tri seta 7-6(2),3-6,7-6(4). Tako je Ferrero po prvi put u ovoj godini poražen prije četvrtfinala jednog ATP turnira na zemljanoj podlozi.Drugi nositelj, Robin Soderling nije imao problema protiv Feliziana Lopeza, dok je četvrtfinale Jo- Wilfred Tsonga izborio preko Nicolasa Almagra u tri seta. Almagro je dobio prvi, a onda je treći nositelj sve preokrenuo.
Rezultati 3.kola
Jo-Wilfred Tsonga (Fra,3) - Nicolas Almagro (Špa,15) 5-7,6-1,6-4
Fernando Verdasco (Spa,5) - Jurgen Melzer (Aut,11) 3-6-7-6(1),6-3
Thiemo de Bakker (Hol) - J.C. Ferrero (Špa,7) 7-6(2),3-6,7-6(4)
David Ferrer (Špa,8) - Simone Bolelli (Ita) 6-0,3-0 predao Bolleli.
Thomasz Bellucci (Bra,13) - Garcia-Lopez (Špa) 6-4,6-4
Ernests Gulbis (Lat) - Ramos-Vinolas (Špa) 6-1,6-3
Eduardo Schwank (Arg) - Ivan Navarro (Špa) 6-3,7-6(7)
Robin Soderling (Šve,2)  - Feliziano Lopez (Špa,16) 6-3,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti