)
Otvaraju Aldin Šetkić i Frederik Nielsen
Aldin Šetkić na treningu

Aldin lovi iznenađenje, Amer favorit

Otvaraju Aldin Šetkić i Frederik Nielsen

M. Maksimović

Kako je bilo najavljeno, danas je obavljen ždrijeb mečeva, Davis Cup duela Danska - BiH. Sutra će u 15 sati prvi na teren izaći Aldin Šetkić i najbolji Danac u ovom trenutku Frederik Nielsen, nakon čega slijedi duel Amera Delića i Martina Pedersena.

Iznenađenja neme niti u igri parova, selektora Daver Vranić se odlučio za par Delić/Gorčić baš kao i Kenneth Carlsen koji će našoj kombinaciji suprostaviti par Nielsen/Kromann.


'' Aldin će igrati protiv trenutačno najboljeg danskog igrača, Frederika Nielsena koji je u odličnoj formi, ali nije nepobjediv. Znamo da uvijek naši teniseri pruže maksimum i tako će sigurno biti i ovaj put. Aldin može igrati protiv Nielsena i zašto ga ne bi pobjedio. U drugom meču ne bi trebalo dileme, Amer igra protiv Martina Pedersena koji nema raking i koji igra samo povremo u ovim mečevima Davis Cupa. Amer je veliki favorit u tom meču i sigurno očekujemo bod u tom meču, tako da u najgorem slučaju nakon prvog dana rezultat može biti 1:1, ali kažem, nije nemoguće da povedemo i 2:0. Atmosfera u ekipi je kao i uvijek, vidjeli smo u predhodnim mečevima da naši teniseri za reprezentaciju daju i više nego što mogu u datom trenutku i tako će biti sada. Ovaj put smo u puno boljem položaju nego što smo bili recimo u Portugalu prošle godine'' rekao je nakon ždrijeba selektor Daver Vranić.


Petak, 16.09.2011. od 15,00 sati
1.meč: Aldin Šetkić - Frederik Nielsen
2.meč: Amer Delić – Martin Pedersen


Subota, 17.09.2011. od 14,00 sati
Dubl: Amer Delić/Ismar Gorčić – Frederik Nielsen/ Thomas Kromann


Nedjelja, 18.09.2011. od 13,00 sati

1.meč: Amer Delić – Frederik Nielsen
2.meč: Aldin Šetkić - Martin Pedersen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti