Pad velikog Fedexa
Foto: EPA

Đoković prvi, Džumhur 73.

Pad velikog Fedexa

Midhat Šljivak

Novak Đoković i dalje je uvjerljivo najbolji teniser svijeta.

Srbijanski igrač je sinoć poražen u finalu US Opena protiv Stana Wawrinke, ali mu to nije previše utjecalo na bodove, pa je i dalje suvereno vodeći na ATP listi.

Ovajač US Opena Stan Wawrinka je na trećem mjestu iza Andyja Murraya, a povećao je prednost ispred Rafaela Nadala i Keija Nishikorija, koji su pretekli Miloša Raonića i Rogera Federera.

Legendarni Fedex je trenutno na sedmoj poziciji, pao je za tri mjesta, a ovaj ranking mu je najslabiji još od marta 2014. godine, kada je bio osmi igrač svijeta.

Posljednji put je Federer van 10 najboljih bio davne 2002. godine (13.), ali bi uskoro mogao ispasti iz samog vrha, jer su mu sve bliže Gael Monfils, Tomaš Berdchy i Dominic Thiem.

Bh. teniser Damir Džumhur pao je za jedno mjesto i trenutno je na 73. poziciji najboljih igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi