Paes i Stepanek bolji od braće Bryan
Paes je napokon osvojio i Australian Open

Finale parova na Australian Open

Paes i Stepanek bolji od braće Bryan

M. Maksimović

U finalu Australian Opena je prekinuta velika serija braća Bryan. 23 pobjede zaredom. Lovili su rekordni šesti naslov u Melboruneu, četvrti zaredom, 12 na Grann Slam turnirima ali su se pojavili Radek Stepanek i Leander Paes.

Još jedan majistor u igri parova. Kombinacija koja je igrala odlično na ovom turniru i koja je u finalu  sredila braću Bryan u dva seta 7-6(1),6-2.

Prednodno su u polufinalu Stepanek i Paes izbacili i druge nositelje, Mirnyja i Nestora, u trećem kolu su sredili Zimonjića Llodru, znači tri najbolje rangirana para na Australian Openu.

Za Stepaneka je ovo prvi naslov na Grand Slamu, za Paesa sedmi, 49 ukupno u karijeri i prvi u Melboruneu. Tri puta je gubio, dva puta sa Bhupatijem, jednom sa Martinom Dammom. Sutra lovi još naslov u miksu, ima ih šest, a osvajao je sa Lisom Raymond, Martinom Navratilovom, Carom Black. Ovaj put igra sa Elenom Vesninom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.