Paire eliminisao Del Potra, Federer lako protiv Simona

Još dva nositelja manje

Paire eliminisao Del Potra, Federer lako protiv Simona

M. Maksimović
Teme:

Najveće iznenašenje u četvrtak na terenima Foro Italica priredio je Francuz Benoit Paire.Francuz je trenutačno 36.igrač svijeta, po prvi put u svojoj karijeri uspio je savladati jednog tenisera iz TOP 10 društva. 

Paire je imao dvije break prilike, Del Potro jednu, obojica su svoje iskoristili, ali je Benoit slavio u dva seta. 

Roger Federer ima novu frizuru a za sada dobro igra u Rimu. Nije se recimo poput Nadala mučio već je lako sredio Gilesa Simona 6-1,6-2.

Naredni protivnik je Poljak Jerzy Janowicz koji je eliminisao deveto nositelja Richarda Gasqueta. Gasquet je dobio prvi, izgubio je drugi u tie breaku. U trećem je Poljak imao pet break lopti, jedna je bila dovoljna. 

Pored Rafaela Nadala, plasman u četvrtfinale su još ostvarila dvojica Španaca, David Ferrer kojem je Philipp Kohlschreiber predao te Marcel Granollers. Granollers je bio bolji od Jeremyja Chardyja 6-4,1-6, 7-5.

Rezultati osmina finala:
Tomas Berdych (Češ, 6) - Kevin Anderson (JAR) 7-5, 6-2
David Ferrer (Špa, 4) -  Philipp Kohlschreiber (Nje) predaja Kohlschreibera bez borbe
Benoit Paire (Fra) - Juan Martin Del Potro (Arg, 7) 6-4, 7-6 (3)
Marcel Granollers (Špa) - Jeremy Chardy (Fra) 6-4, 1-6, 7-5
Jerzy Janowicz (Pol) -  Richard Gasquet (Fra, 9) 3-6, 7-6 (2), 6-4
Roger Federer (Švi, 2) - Giles Simon (Fra) 6-1, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti