Paireu trebala samo četiri seta za negativni rekord, a Đokoviću čak 26
Foto: EPA

Čudni Francuz za samo 4 seta do negativnog rekorda

Paireu trebala samo četiri seta za negativni rekord, a Đokoviću čak 26

Benoit Paire francuski je tenisač koji je već godinama na ATP Touru i koji je svoj najbolji ranking uspio dogurati do respektabilnog 18. mjesta na svijetu.

U svojoj karijeri došao je do 3 naslova na ATP turnirima a oni koji bolje poznaju ovog igrača reći će da je to sve skupa premalo u odnosu na njegov talenat.

I zaista, Paireov talenat i smisao za igru su neupitni, no kod ovog momka je ogroman problem u svih 14 godina njegove profesionalne karijere bila je koncentracija, te demotiviranost. U rijetkim trenutcima kada je bivao raspoložen za igru bio je tvrd zalogaj i za najbolje svjetske igrače, dok je u svojim najgorim momentima (nažalost, mnogo češćim) znao gubiti mečeve od potpunih i totalnih anonimusa.

Na jutros završenom Australian Openu koji je demoliranjem Danila Medvedeva osvojio Novak Đoković, Paire se može 'pohvaliti' kako je sa sjajnim Srbinom stao u istu rečenicu. Naime, igrači s najviše napravljenih dvostrukih servis pogrešaka na ovom turniru bili su upravo Paire i Đoković. No, 'mala' ja razlika u broju setova u kojima je to ovoj dvojici igrača pošlo za rukom. Đoković je 23 duple pogreške napravio u 26 setova, dok je Paireu za isti broj trebalo samo četiri seta. Francuz je poražen u prvom kolu Australian Opena i za 4 seta uspio napraviti nevjerovtne 23 dvostruke servis pogreške pa čudi i podatak da je uspio uzeti i taj jedan set bjeloruskom tenisaču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi