Par iznenađenja, dosta vrućine i jedna osa

Treće kolo teniserki u Miamiju

Par iznenađenja, dosta vrućine i jedna osa

M. Maksimović

Osam nositeljica je prošlo u osminu finalu WTA turnira u Miamiju. Za malo iznenađenje pobrinule su se Jelena Janković, Klara Zakopalova i Ana Ivanović.

Jelena Janković je u dva seta pobjedila Nadiju Petrovu 7-6(7), 6-4. U prvom setu se igrao tie break iako je Jelena imala 4-2,5-3, Petrova je došla do set lopte na 6-5, Jelena se izvukla. Kod 7-7, Jelena pravi mini break, drugu set loptu koristi kod 8-7 za 1-0. Nakon petog gema u drugom setu, Jelena je imala break prednosti, Petrova je imala priliku da se vrati u desetom gemu, ali je Jelena sa tri vezana poena stigla do pobjede.

 

U osmini finala je i Ana Ivanović koja je bila bolja od pobjednice US.Opena 2006.godine, Svetlane Kuznetsove. U prvom setu je Ivanovićeva stigla do vodstva 3-0, tu prednosti je sačuvala do kraja seta. Za razliku od prvog, u drugom setu je Kuznetsova vratila rano izgubljeni servis, međutim, Ivanovićeva je povela 4-2. U devetom gemu drugog, Ruskinja je spasila četiri meč lopte, nakon toga je propustila priliku da se vrati u meč, prije nego što je Ivanovićeva realizovala petu meč loptu za konačnih 6-3,6-3.

 

Maria Sharapova nije imala prevelikih problema sa zemljakinjom Elenom Vesninom, baš kao i Sara Errani koja je prepustila Rumunki Halep jedan gem. 

 

U meču između Alize Cornet i Lauren Davis dogodila se bizarna situacija. Tokom igre Amerikanku je 

ubola osa u zadnjicu, ona je nastavila meč iako situacija nije bila nimalo jednostavna. Davis je nastavila meč, ali je na kraju poražena u tri seta, iako je dobila prvi. Na kraju meča su obe teniserke bile poprilično iscrpljene, pa su sa terena odvožene u invalidskim kolicima.

 

 

Rezultati 3.kolo:

Maria Sharapova (Rus, 3) - Elena Vesnina (Rus, 29) 6-4, 6-2

Cirstea (Rumunjska, 28) - Angelique Kerber (Nje, 6) 6-4, 6-0

Sara Errani (Ita, 8) - Simona Halep (Rum) 6-1, 6-0

Jelena Janković (Srb, 22) - Nadia Petrova (Rus, 11) 7-6(7), 6-4

Ana Ivanović (Srb, 12) - Svetlana Kuznetsova (Rus) 6-3, 6-3

Klara Zakopalova (Češ, 21) - Maria Kirilenko (Rus, 14) 6-2, 7-6(4)

Roberta Vinci (Ita, 15) - Suarez Navarro (Špa, 20) 5-7, 6-4, 6-4

Alize Cornet (Fra, 32) - Lauren Davis (SAD) 2-6, 6-3, 6-2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.