Patrick McEnroe pomogao Ameru Deliću
Hvala Pat !

Nakon razgovora sa Patom, USTA je popustila

Patrick McEnroe pomogao Ameru Deliću

M. Maksimović

Teniska Davis Cup reprezentacija BiH će u Portugalu biti jača za Tuzlaka Amera Delića koji se nakon neugodne povrede vraća na teniske terene. Delića su čelnici TS BiH dugo najavljivali, ali dugo vremena je njegov povratak pod zastavu BiH predstavljao nemoguću misiju.

Amer je stekao reputaciju u Sjedinjenim Državama igrajući sjajno na Univeritetu, na touru je došao među 60.najboljih, sparirao je najboljim američkim teniserima u Davis Cup selekciji SAD koju je u tom periodu vodio Patrick McEnroe i kasnije će se ispostaviti da je  upravo on odigrao vrlo važnu ulogu u povratku Delića.

''U prvom mailu koji je stigao iz USTA-e (United States Tennis Association) na našu adresu, stajalo kako oni ne mogu tako lako pustiti tenisera u kojeg su godinama ulagali, kako bi taj novac trebalo vratiti i sve je izgledalo kao nemoguća misija. Kako Amer u ovom trenutku više nije ovisan o Amerikancima, on je odlučio vrlo brzo nakon pristiglog maila na našu adresu porazgovarati sa Patrickom McEnroeom. U tom razgovoru je Amer istakao kako je njegova želja, želja njegovih roditelja da igra za BiH, nakon čega je dobio obećanje Patricka kako će sve biti uredu. Tri sata nakon dolaska prvog maila, nama je stigao novi u kojem je definitivno stajalo kako USTA daje saglasnost da Amer može nastupati za našu selekciju. Uskoro je stigla i potvrda ITF-a i Delić krenuo za Portugal gdje će dočekati ostatak reprezentacije. Napravili smo nešto veliko i nema sumnje da će Amerovo iskustvo itekako dobro doći našim ostalim igračima. Amer je imao problema sa povredom, trenutno je bez rankinga, ali već na prvom sljedećem challengeru na kojem nastupi uhvatit će prve bodove'' kaže Zlatko Soše direktor TS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti