Paul Henri Mathieu skupljao loptice na WTA turniru u Strasbourgu

Nekada sjajni francuski tenisač

Paul Henri Mathieu skupljao loptice na WTA turniru u Strasbourgu

U francuskom gradu Strasbourgu trenutno se igra WTA turnir na kojem nastupaju i neke Top 10 igračice poput Ukrajinke Svitoline. 

Iako na turniru ima zaista sjajnih imena i još boljeg tenisa, veliku pozornost privukao je ni manje ni više nego - sakupljač loptica.

No, ne radi se o bilo kakvom skupljaču, niti je to neko od nadarene djece kojem je ukazano povjerenje da se brine o lopticama tokom turnira. Ovaj sakupljač bio je ni manje ni više nego Paul Henri Mathieu, nekadašnji sjajni francuski tenisač koji je prihvatio poziv organizatora da se na par mečeva pojavi kao osoblje na terenu.

Mathieu je nekadašnji 12. igrač ATP ljestvice koji u karijeri ima pobjede nad Safinom, Roddickom. Čilićem, Moyom, te je vlasnik 4 titule na ATP turnirima. Mathieu je u djetinjstvu dok je bio perspektivni klinac često bio u ovoj ulozi a ovih dana se prisjetio djetinjstva i uveličao WTA turnir u Strasbourgu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi