Pavić zaustavljen u drugom kolu

Andrey Kuznetsov prejak

Pavić zaustavljen u drugom kolu

M. Maksimović

Na ATP turniru u Umagu igrani su mečevi drugog kola, četiri meča su bila na rasporedu u četvrtak.Domaćini su imali svog aduta mladog Matu Pavića koji je u prvom nastupu sredio Juana Carlosa Ferrera.

U drugom kolu je protivnik Andrey Kuznetsov, gledajući rezultat meča na kraju, možemo reći da je presudio tie break prvog seta.U tom prvom setu su setu obojica po jednom gube servis. U tie breaku Rus je stigao do vodstva 3-0, Pavić nije osvojio niti jedan poen.Na početku drugog, Pavić je imao dvije break lopte, nije iskoristio niti jednu.Kuznetsov je to kaznio, drugi set je na kraju dobio 6-0.

Branitelj naslova Alexander Dolgopolov nije imao problema protiv Talijana Fabija Fogninija, što potvrđuje i krajnjih 6-2,6-4.U četvrtfinalu je i Fernando Verdasco. Prvi nositelj je sa 6-2, 3-6, 6-1 ispratio Ernestsa Gulbisa.

Rezultati 2.kolo:
Fernando Verdasco (Špa,1) - Ernests Gulbis (Lat) 6-2,3-6,6-1
Andrey Kuznetsov (Rus) - Mate Pavić (Hrv) 7-6(0),6-1
Carlos Berlocq (Arg,5) - Marco Trungelliti (Arg) 7-6(4), 4-6, 6-1
Alexander Dolgopolov (Ukr,3) - Fabio Fognini (Ita) 6-2,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.