Pavlyuchenkova preko Kerber do titule u Monterreyu

Ruskinja bolja od najbolje igračice svijeta

Pavlyuchenkova preko Kerber do titule u Monterreyu

D. Rakanović

Ruska teniserka Anastasia Pavlyuchenkova savladala je u finalu WTA turnira u meksičkom Monterreyu prvu igračicu svijeta Angelique Kerber sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1.

Šesnaesta igračica na WTA listi je meč završila za sat vremena i 57 minuta, te osvojila prvu titulu u ovoj godini, a devetu u karijeri. 

U prvom setu Pavlyuchenkova je uspjela oduzeti servis Njemici u desetom gemu za 6:4 u prvom setu. U drugom setu, Kerber igra mnogo bolje i uzima Ruskinji dva brejka za laganih 6:2. U odlučujućem setu, kada smo mislili da ćemo vidjeti veliku neizvjesnost i borbu, Ruskinja je oduzela prva dva servisa prvoj igračici svijeta i rutinski privela meč kraju za 6:1. 

Ove dvije teniserke odigrale su do sada devet međusobnih susreta a Kerber je nešto uspješnija sa pet pobjeda, a Pavlyuchenkova je ovom pobjedom prekinula seriju od tri uzastopna poraza protiv Kerber.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi