Pedersen Dansku odveo u viši rang
Martin Pedersen

Džumhur nije uspio

Pedersen Dansku odveo u viši rang

M. Maksimović

Gotovo je. U drugom pokušaju Davis Cup reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman u I grupu Euroafričke zone. Nakon velike borbe  u Hillerodu, Danci su na kraju slavili 3:2. Treći bod je osvojio Martin Pedersen koji je u četiri seta savladao Damira Džumhura.

Nakon što je Amer Delić nadigrao Frederika Nielsena  u četvrtom meču, ne teren su izašli Martin Pedersen i Damir Džumhur.

Dobro je krenulo, naš teniser je odigrao i visokom ritmu prvi set, nakon što je već u prvom gemu spasio četiri break lopte. U narednom servis gemu, Džumhur se izvukao, Pedersen nije prošao iako je imao nove tri break lopte. Za ono što je propustio Pedersen, kazna je stigla u šestom gemu kada Damir uzima servis i mirno privodi set kraju.

Nažalost, u nastavku meča naš teniser nije uspio kapitalizirati ono što je napravio u prvom setu.
Sa dvostrukim breakom, Pedersen je lako dobio drugi set 6-1. Na startu trećeg seta, Pedersen odlazi na 3-1, ali Damir uzvraća. Kada je izgledalo da je uhvatio pravi ritam, u sedmom gemu ponovo naš teniser gubi servis. Taj break se pokazao presudnim u trećem setu koji je Pedersen dobio 6-4.

Četvrti set je na kraju bio jednosmjerna ulica. Pedersen je poveo 3-1 i do kraja meča se nije zaustavljao, Džumhur nije mogao ništa napraviti i Danska je nakon Pedersenovih 6-1 u četvrtom, otišla u I grupu Euroafričke zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.