Petković i Halep u polufinalu

Roland Garros

Petković i Halep u polufinalu

Odigrana su dva preostala četvrtfinalna duela u ženskoj konkurenciji Roland Garrosa. Pobjede su ostvarile Andrea Petković i Simona Halep.

Njemačka igračica rođena u Tuzli napravila je svoj najveći uspjeh karijere pobjedom protiv Sare Errani sa 2:0 u setovima. Ona se plasirala u polufinale gdje će se sastati sa Rumunkom Simonom Halep. Errani je imala očajan prvi servis na kojem je osvojila tek 39% poena i to je možda najveći razlog njenog iznenađujućeg poraza. Nedavno je Tuzlanka razmišljala o povlačenju iz aktivnog igranja tenisa usljed brojnih povreda i izbivanja sa terena i posveti se novinarstvu, ali sada se čini da bi odustajanje bilo loš potez. Ovo je njen najveći uspjeh u karijeri i prvi put da je ostvarila plasman u polufinale nekog Grand Slamma.

Simona Halep savladila je Svetlanu Kuznjecovu također sa 2:0 u setovima. Rumunka je tako opravdala ulogu favorita protiv Ruskinje, kojoj je ovo bio treći trijumf u njihovom petom međusobnom duelu. Sa 6:2, 6:2 lagano je riješila ovaj duel u svoju korist.

Drugi polufinalni par čine Šarapova i Bouchard.

Roland Garros, 1/4 finale:

Petković - Errani 2:0 (6:2, 6:2)

Halep - Kuznjecova 2:0 (6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.