Petnaestogodišnja Amerikanka bila otpisana, a sutra igra prvo WTA finale

Gauff izbacila Petković u polufinalu

Petnaestogodišnja Amerikanka bila otpisana, a sutra igra prvo WTA finale

E. Škorić

Mlada Amerikanka Cori Gauff danas je izborila svoje prvo WTA finale.

U polufinalu WTA turnira u austrijskom Linzu 15-godišnja teniserka je nakon sat i 29 minuta igre savladala Njemicu Andreu Petković sa 6:4, 6:4.

Gaugg je poražena u kvalifikacijama Linza, ali je kao sretna gubitnica dobila mjesto u glavnom žrijebu umjesto Marije Sakkari, a sada je evo došla do samog finala.

Jučer je iznenadila Kiki Bertens, a danas favorizovanu Petković. Njena protivnica u finalu biće pobjednica meča Alexandrova - Ostapenko, koji se tek treba odigrati.

"Ovo je ludo, bila sam otpisana, a sada ću igrati finale. Ponosna sam i sretna, nestvarno...", poručila je mlada Amerikanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi