Petra Martić zaustavljena, Mertens bez izgubljenog seta do četvrtfinala

Australian Open

Petra Martić zaustavljena, Mertens bez izgubljenog seta do četvrtfinala

E. Škorić, foto: EPA

Hrvatska teniserka Petra Martić zaustavljena je u osmini finala Australian Opena.

Nedavno je Martić izborila prvo učešće u osmini finala Australije, kada je pobijedila Luksiku Kumkhum.

Međutim, Belgijka Elise Mertens je ipak znatno jača od Tajlanđanke, pa je Martić zaustavljena na putu za svoje prvo AO četvrtfinale u karijeri.

U prvom setu je gubila 4:0, ali je uspjela da se vrati na 4:4, pa je set otišao u taj-brejk, gdje je Mertens bila koncentrisanija i za mrvicu kvalitetnija, što joj je donijelo prednost od 1:0.

U drugom setu je Mertens povela 4:2 nakon brejka u petom gemu, ali se Hrvatica ponovo vratila, no u 11. gemu dopušta rivalki novi brejk, ovaj put odlučujući i ostala je bez šansi.

Mertens u Melburnu nije izgubila nijedan set, pa nije na odmet reći da bi mogla napraviti senzaciju u Australiji, a ujedno je duel nje i Martić bio prvi međusobni.

Talentovana belgijska igračica u četvrtfinalu čeka bolju iz duela Allertova - Svitolina (4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi