Petrova do vrijednog naslova u Tokiju

U finalu savladala braniteljicu naslova

Petrova do vrijednog naslova u Tokiju

M. Maksimović

Ruska teniserka Nadia Petrova osvojila je bogati WTA turnir u Tokiju svladavši u finalu Poljakinju Agnieszku Radwansku u tri seta 6-0, 1-6, 6-3. Tridesetogodišnja veteranka PPetrova, koja je nekad bila treća igračica svijeta, osvojila je 12. turnir u karijeri i drugi ove godine iznenadivši favoriziranu Poljakinju u karijeri.

Ruskinja je igrala odlično na ovom turniru, u četvrtfinalu je napravila veliki preokret u meču sa Talijankom Errani, a onda je u polufinala bila bolja od Australke Stosur 6-4,6-2.

 

U prvom setu finala braniteljica naslova nije osvojila niti jedan gem, ali je uzvratila na najbolji način u drugom.Treći set je ponudio najbolji tenis, a na kraju je presudio jedan break Petrove. U setu odluke Radwanska nije imala niti jednu break priliku.

 

Za Petrovu je ovo 12.naslov u karijeri, drugi ove godine nakon Hertogenboscha, ali sigurno najvrijedniji u karijeri s obzirom da je nagradni fond turnira bio 2.168.400 dolara.Braniteljica naslova, Agnieszka Radwanska je ostala na deset naslova.

 

Finale:

Nadia Petrova (Rus,17) - Agnieszka Radwanska (Pol,3) 6-0, 1-6, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.