Petrova razbila Clijsters
Pogled sve govori

Belgijjanka osvojila samo jedan gem

Petrova razbila Clijsters

M. Maksimović

Rane eliminacije Marije Sharapove ili Ane Ivanović jesu predstavljale iznenađenja, ponajviše zbog forme njihovih protivnica, ali realno gledajući ono najveće se dogodilo petog dana. Ruskinja Nadia Petrova je za 52 razmontirala Kim Clijsters.

Kim je lani nakon povratka uzela US.Opena, prije dolaska u Melborune, bila je najbolja u u Brisbaneu, ali ovo danas nije bila prava Kim Clijsters. Vjerovatno se i oni bolji poznavatelji tenisa ne mogu sjetiti kada je Kim bila ovako razbijena.U prvom setu je osvojila slovom i brojem pet poena! U drugom je sakupila čak 17 odnosno osvojila je jedan gem. Nevjerovatno.


Kraj programa na centru je pripao Svetlani Kuznetsovoj i Nijemici Angeliqui Kerber. Mnogi su očekivali da će Ruskinja sve brzo završiti, ali ne. Angeliqua Kerber je dobila prvi set nakon 32 minute igre 6-3. Kuznetsova se u nastavku spašavala i na kraju je prošla dalje sa 3-6 7-5 6-4.


Rezultati 3.kola:
Svetlana Kuznetsova (Rus,3) - Angelique Kerber (Nje) 3-6 7-5 6-4
Nadia Petrova (Rus,19) - Kim Clijesters (Bel,16) 6-0,6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije