Plasman karijere Damira Džumhura, napredak Federera
Foto: EPA

ATP lista

Plasman karijere Damira Džumhura, napredak Federera

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ponovo je napredovao na ATP listi.

Nakon turnira u Indian Wellsu gdje je bh. teniser poražen u drugom kolu od Alberta Ramosa, ali i gdje je pružio ponovo dobru igru, očekivan je bio i napredak na listi gdje Damir trenutno zauzima 66. mjesto.

Ovo je za 24-godišnjeg bh. tenisera za sada najbolji plasman u karijeri, a u narednoj sedmici će imati šansu da dodatno napreduje na Mastersu u Miamiju.

Što se tiče vrha liste, Andy Murray je i dalje uvjerljivo prvi ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke, ali je bilo mnogo promjena u Top 10 tenisera svijeta.

Tako je trenutno četvrti igrač svijeta Kei Nishikori, peti je Miloš Raonić, dok je osvajanjem Indian Wellsa Roger Federer došao na šestu poziciju i ostvario je napredak od četiri pozicije. Iza njega slijede Nadal, Thiem, Čilić i Tsonga.

Angelique Kerber je vodeća na WTA listi. Njemačka teniserka je iza sebe ostavila Serenu Williams i Karolinu Pliskovu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi