Plasman karijere i dobra zarada Džumhura u Dubaiju
Foto: EPA

Napredak od 10 mjesta na ATP listi

Plasman karijere i dobra zarada Džumhura u Dubaiju

M. Šljivak

Damir Džumhur oprostio se danas od ATP turnira u Dubaiju.

Najbolji bh. teniser je odigrao sjajan turnir na kojem je izbacio i trećeg tenisera svijeta Stana Wawrinku, ali nažalost danas je u četvrtfinalu poražen od Holanđanina Robina Haasea s 2:1.

Međutim, nakon nastupa u Dubaiju Džumhur ima razloga za zadovoljstvo. Nakon ovog turnira imaće najbolji plasman karijere i od ponedjeljka bi trebao biti 67. igrač svijeta.

Osim napretka na ATP listi Damir je dobro i zaradio od nastupa na turniru. Za plasman u četvrtfinale inkasirao je ukupno 65.655 dolara, što je svakako izuzetan novac.

Haase je plasmanom u polufinale zaradio 129.100 dolara, a za finale će se boriti sa pobjednikom meča između Fernanda Verdasca i Gaela Monfilsa.

Također, holandski teniser je dosta napredovao i na ATP listi i od ponedjeljak će biti na 47. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti