Pliškova ispala, ostale favoritkinje bez problema

Osmina finala Wimbledona

Pliškova ispala, ostale favoritkinje bez problema

Češka teniserka Karolina Pliškova (WTA 8.) ispala je danas sa Wimbledona jer je u dva seta izgubila od Holanđanke Kiki Bertens sa 6:3 i 7:6.

Bertens je dobro otvorila ovaj meč i povela je sa 3:1 veoma brzo. Ipak, Pliškova uzvraća i vraća se na 3:3, da bi potom opet izgubila svoje servis pa je set otišao na stranu Holanđanke koja je slavila sa 6:3.

U drugom setu viđen je sličan scenario na samom početku jer je Bertens odmah napravila brejk i povela 2:0, a kasnije i 3:1. Ipak, Pliškova se ponovo vraća i na kraju se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašla Bertens koja je slavila sa uvjerljivih 7:1.

U ostalim rezultatima ženske konkurencije nije bilo većih iznenađenja. Kerber je lako slavila protiv Benčić, Ostapenko protiv Sasnovich, Cibulkova protiv Hsieh, a Georges protiv Donne Vekić. Sve su dobile svoje mečeve sa po 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi