Pliskova posljednja učesnica četvrtfinala Australian Opena

U tri seta bolja od Strycove

Pliskova posljednja učesnica četvrtfinala Australian Opena

Češka teniserka Karolina Pliskova plasirala se u četvrtfinale Australian Opena nakon što je u neizvjesnom duelu savladala sunarodnjakinju Barbaru Strycovu rezultatom 2:1.

Šesta teniserka svijeta nije najbolje otvorila meč, pošto je izgubila prvi set nakon tie-breaka (7:5). Ipak, nakon toga je zaigrala dosta bolje i u drugom setu je trijumfovala sa 6:3 i poravnala rezultat u setovima na 1:1.

U odlučujućem, trećem setu Pliskova je bila još ubjedljivija i sa 6:2 je stigla do preokreta i pobjede.

Karolinu Pliskovu u četvrtfinalu očekuje sudar sa prvom nositeljicom Simonom Halep, a ostale parove čine: Kerber - Keys, Mertens - Svitolina i Suarez Navarro - Wozniacki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi