Pobjeda - Amer osvojio treći bod
Bravo Amere

Naši teniseri savladali Maroko

Pobjeda - Amer osvojio treći bod

M. Maksimović

Pobjeda!!! Još jedna velika Davis Cup reprezentacije BiH. Ukupno treća od ulaska u II grupu Euro-afričke zone, treća u gostima i to definitivno nije mala stvar u Davis Cupu. Ovaj put pao je Maroko 3-2, a odlučujući treći poen je osvojio Amer Delić koji je u četiri seta slomio Talala Ouhabija 6-1, 6-3, 4-6, 6-1.

Na ovakvu završnicu smo se već navikli. Protiv Makedonije, Estonije, Portugala, tri meča, sva tri puta se odlučivalo u posljednjem petom meču, ni ovaj protiv Maroka nije bio iznimka.

U treći dan smo ušli sa ukupnim vodstvom 2:1, ali je Maroko poraza spasio njihov trenutačno najbolji igrač Reda Al Amrani.

Aldin Šetkić je odigrao odlilčno prvi set, sa duplim breakom je došao na do seta 6-2, ali je onda naš teniser stao. Reda potpuno razbija Aldinov ritam, mekanim i kratkim loptama i vrlo brzo se vraća u meč.

Sa druge strane igra našeg tenisera se počela polako raspadati, te od kraja drugog seta, pa sve do sredine četvrtog gubi 12 gemova za redom. Malo svjetlo se pojavilo u tunelu na početku četvrtog seta, Aldin ima dvije break lopte, ne uspijeva ih iskorisiti i nakon 175 minuta Maroko preko El Amranija osvaja drugi bod, po setovima je bilo 6-2,2-6,0-6,1-6.

Tako je svojih pet minuta dočekao Amer Delić koji je jučer u parovima upisao prvu pobjedu od kako igra Davis Cup pod zastavom BiH. Iako Amerovi rezultati nisu bili idealni prije današnjeg meča, sve se otvorilo u duelu protiv Talala Ouhabija.

Amer je prvi break napravio u četvrtom gemu, sa još jednim je vrlo brzo došao do 6-1 i vodstvo 1-0. Nakon toga je definitivno sve lakše bilo, bez obzira što se Ouhabi nije predavao. Opet je Amer na početku napravio pravi pritisak, u trećem gemu uzima servis Marokancu, a novim breakom u devetom gemu dolazi do 6-3 i velikih 2-0 u setovima.

Treći set je dobio Talal koji je po Amerovom receptu napravio break u trećem gemu. Amer je imao break loptu u šestom gemu, još jednu u devetom, nije ih iskoristio i Ouhabi uzima set 4-6.

I onda je došao četvrti set. Amer opasno živi u trećem gemu, Talal propušta break loptu i onda stiže kazna, možemo reći i break odluke. Amer koristi drugu break loptu za 3-1, Talal u šestom gemu ispušta 40/15, Amer uzima break i koristi prvu meč loptu u sedmom gemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije