Pobjeda Bašića, poraz Brkića

Challengeri u Velikoj Britaniji i Italiji

Pobjeda Bašića, poraz Brkića

Nakon Aldina Šetkića, koji je sa 2:0 savladao Roelofsea na Challengeru u Uzbekistanu, danas su na teren izlašla još dva bh. tenisera.

Mirza Bašić je u osmini finala Challengera u Ilkleyu sa 2:0 u setovima savladao Antu Pavića. Nakon 6:3 u prvom setu, bh. teniser je u drugom trijumfovao nakon tie-breaka i tako se plasirao u četvrtfinale, gdje će se sastati sa Kudryavtsevom.

Tomislav Brkić je, za razliku od Bašića i Šetkića, danas poražen u osmini finala turnira u Perugiji. Bolji od našeg tenisera bio je Španac Carballes Baena sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.