Pobjeda Delića, pobjeda BiH

Davis Cup reprezentacija ponovo slavi

Pobjeda Delića, pobjeda BiH

M. Maksimović

Treću godnu zaredom Davis Cup reprezentacija BiH će igrati u četvrtfinalu grupe II EA zone. Treći, pobjedonosni poen osvojio je Amer Delić. On je u dramatičnom meču savladao Marsela Ilhana 3-2, po setovima 6-3,1-6,7-6(10),6-7(6),11-9.

Ilhan je dobro počeo meč, dva puta je ozbiljno prijetio, Amer je spasio dvije break lopte, a onda je to na pravi način kaznio. Već u četvrtom gemu je Amer napravio break i zahvaljujući svom servisu, prvi set je bez većih problema zaključio sa 6-3. Problemi su stigli u drugom setu. Ilhan je napravio dva breaka, jedan u četvrtom jedan u šestom gemu.

Visok ritam je Ilhan zadržao i na početku trećeg seta, ali je Amer uspio vratiti izgubljeni servis. Na kraju se igrao tie break koji je ponudio dosta uzbuđenja. Amer je na kraju spasio set loptu, pa je sa tri veza poena stigao do 12:10 i vodstva od 2:1.

Kada je Amer poveo 2-0 u četvrtom setu, izgledalo je kako Ilhan polako gubi tlo pod nogama, međutim dogodilo se suprotno. Ilhan je nanizao četiri gema zaredom. To je period u kojem se Amer mučio sa servisom, dok je Ilhan prolazio na mreži i pogađao. Srećom, u sedmom gemu se Delić vratio, pa smo gledali tie break. Tie break u kojem je Amer propustio puno toga. Vodio je 3-1, 5-3, prvi je došao do meč lopte na 6-5, ali je onda Ilhan povezao tri poena. na set loptu Ilhana, Amer nije ubacio prvi servis, Ilhan je uzeo set sa 8-6.

U petom setu prvi prijeti Amer, imao 15:30 u četvrtom gemu na servis Ilhana. Turčin odgovara sa dvije vezane break gem kasnije, sa par sjajnih poena Amer drži svoj servis. U nastavku će obojica doći na 0:30, ali će isto tako obojica sačuvati svoj servis. Kako je set odmicao, tako su obojica tenisera držala svoj servis. Nakon što je propustio dvije break lopte u petom gemu, Ilhan je novu izborio devet gemova kasnije. Amer je izvukao prvo 0:30, pa onda i 30:40.

I onda je krenuo maratonac koji će Amer prekinut u dvadesetom gemu petog seta. Odigrao je Amer strpljivo, stigao je na 0:30, na 15:40 je iskoristio svoju drugu meč loptu za veliku pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti