Pobjede Kvitove i Stephensove u Madridu
Kvitova ostvarila siguran prolazak dalje

ATP Madrid

Pobjede Kvitove i Stephensove u Madridu

E. Dindić

Čehinja Petra Kvitova drugi nosilac na turniru teniserki plasirala se u treće kolo turnira u Madridu.

Ona je bila bolja od Kristine Mladenović 6:3, 7:6 u susretu koji je trajao 116 minuta. Kvitova je u prvom setu prva napravila brejk i povela sa 2:0, ali je Mladenovićka uzvratila brejkom i izjednačila na 2:2. Sjajna Čehinja je ponovo načinila brejk u osmom gemu za 5:3, da bi potom odservirala za pobjedu.

Drugi set otišao je u taj-brejk gde je na kraju Kvitova pokazala više i slavila sa 7:5 u taj-brejku za pobjedu od 2:0 u setovima.

U osminu finala plasirala se i Sloan Stephens koje je poslije 128 minuta igre pobjedila Viktoriju Azarenku sa 6:4, 2:6, 6:2.

Rezultati, drugo kolo:

Bertens - Ostapenko 6:4, 6:3

Sevastova - Buzarnescu 6:3, 6:4

Stephens - Azarenka 6:4, 2:6, 6:2

Putintseva - Parmentier 6:4, 4:6, 6:3

Kvitova - Mladenović 6:3, 7:6 (5)

Barty - Collins 6:1, 1:6, 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti