Pobjede Novakovićeve i Divkovića
Na početku puno više poraza

EP u tenisu

Pobjede Novakovićeve i Divkovića

M. Maksimović

Ove sedmice su počela Evropska juniorska prvenstva u kategorijama 14, 16 i 18 godina. Na svim Evropskim prvenstvima i ove godine će učestvovati najbolji juniori iz Bosne i Hercegovine.

Tako će na turniru za igrače i igračice do 14 godina u Plzenu, Češka Republika, nastupati Aziz Kijametović, Mirza Resulović, Damira Muminović i Dea Herdželaš. Na EP do 16 godina koje se igra u Moskvi, nastupaju: Nerma Čaluk, Marijana Novaković, Ivan Divković i Faruk Bakalović. Treći turnir se igra u gradu Klostersu, Švicarska, a tamo nastupaju i naši najjači aduti Ema Burgić, Anita Husarić, Damir Džumhur i Dario Račić.

U Plzenu su svoje poraze već prvog dana upisali Aziz Kijametović i Mirza Resulović, a pomenuta dva tenisera su zaustavljena i u igri parova. Za razliku od Plzena, u Moskvi smo napravili bolji posao prvog dana. Marijana Novaković je prošla Bugarku Botusharovu, dok je Ivan Divković sredio Viliana Petrova. U Klostersu je Anita Husarić izgubila svoj singl, ali je bila uspješna u paru sa Emom Burgić. U prvom kolu je zaustavljen par Džumhur - Račić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti