Pobjede Thiema, Kyrgiosa i Seppija, Karlović poražen
Foto: EPA

ATP Rim

Pobjede Thiema, Kyrgiosa i Seppija, Karlović poražen

Završeno je devet mečeva današnjeg programa 1. kola Mastersa u Rimu.

Nakon Gasqueta, Socka i Raonića, pobjede su ostavili još neki favoriti. Kryrgios je sa 2:0 savladao Carusa, protiv kojeg je do pobjede došao za samo sat vremena i dvije minute. Australac je trijumfovao sa 6:1 u prvom i 6:2 u drugom setu.

Dominic Thiem je savladao Alexandra Dolgopolova rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:4), dok je Andreas Seppi bio bolji od Vaseka Pospisila sa 2:0 (7:6, 7:6).

Hrvatski teniser Ivo Karlović se već u prvom kolu oprostio od turnira u Rimu, a od njega je bolji bio Ernests Gulbis. Latvijac je nakon dva sata slavio sa 2:1, a po setovima je bilo 6:7, 6:2, 6:3.

Italijan Fabio Fognini je iznenađujuće poražen od Guillerma Garcije-Lopeza sa 2:0 (6:1, 7:6), dok je Joao Sousa teže od očekivanog bio bolji od Lorenza Sonega sa 2:1 (6:7, 6:3, 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi