Pobjednica i pored poraza: Ana Konjuh

Nema predaje

Pobjednica i pored poraza: Ana Konjuh

Edmir Škorić

Mlada hrvatska teniserka Ana Konjuh heroj je jučerašnjeg dana na Wimbledonu.  

Ana nije napravila senzaciju, a bila je blizu - Agnieszka Radwanska ide dalje nakon velike borbe u tri seta.

Perspektivna teniserska iz Hrvatske imala je nekoliko meč lopti, no nije nijednu iskoristila, pa je čestitala trećoj igračici svijeta na trijumfu.

Međutim, Ana je meč dočekala s bolnom grimasom na licu. Naime, krajem trećeg seta nezgodno se poskliznula na lopticu, pa joj je stradao zglob.

Ostala je ležati neko vrijeme na travi, sva u suzama, a onda je otišla do klupe da joj se ukaže pomoć. Svi su očekivali da će predati meč Radwanskoj, no ona je stisnula zube, ustala i šepajući se vratila na teren.

Nastavila je da igra, no jedva se i pomicala, bilo je jasno da će izgubiti, ali da će to učiniti na častan i dostojanstven način. Radwanska je privela meč kraju u svoju korist, no neki će joj zamjeriti što je, dok je Ana plakala i uzaludno pokušavala trčati lijevo i desno ili naprijed, dropshot udarcima doslovno "mučila" ionako shrvanu Hrvaticu.

Svaka čast Ani, pokazala je da je prava sportašica, a sigurni smo da je čeka velika budućnost jer je veliki talent. I veliki borac, uostalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi