Pobjednica US Opena je sjajna Sloane Stephens
Foto: EPA

Amerikanka iznenadila i u finalu savladavši Madison Keys

Pobjednica US Opena je sjajna Sloane Stephens

Amerikanka Sloane Stephens je krunisala svoje sjajne partije na ovogodišnjem US Openu i na kraju stigla do svoje prve Grand Slam titule u karijeri. Stephens je u finalu bila bolja od Madison Keys rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

Stephens, inače 83. teniserka svijeta je dosta lako stigla do pobjede na svojom sunarodnjakinjom Keys.

Dvije godine mlađa, 22-godišnja Keys nije imala odgovora na sjajnu igru Stephensove, koja je od samog početka postavila svoj ritam igre.

U prvom setu su Stephensovoj bila potrebna dva brejka, u petom i devetom gemu, da lagano dođe do vodstva od 1:0, a u drugom setu je 16. teniserka svijeta, Keys, djelovala potpuno razbijeno.

Madison Keys je čak tri puta zaredom izgubila svoj servis, tako da je Stephens na kraju, lakše nego što je bilo ko očekivao, došla do velike pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi